YoungGangsters - COWBOYS & IND**NS (2020)

YoungGangsters is een regiecollectief dat bestaat uit Lotte Bos en Annechien de Vocht. YoungGangsters maakt expressief en fysiek locatietheater. Aangedreven door een niet te stillen honger naar sensatie belicht YoungGangsters telkens een andere kant van het thema geweld. Bij de keiharde, onvoorspelbare, filmische actie-voorstellingen vol met live gevechten, spektakel en humor vliegen de bloedspetters je om de oren, terwijl je de hete adem van de zwetende acteurs in je nek voelt.


Met haar GangstersParadise strijkt YoungGangsters telkens op een bijzondere locatie in de stad neer. Deze unieke theater-arena is bar, festivalterrein en tribune in één; iedereen is hier welkom om een biertje te drinken en van het eerste deel van de voorstelling te genieten, en met een kaartje kan ook de rest van de voorstelling bezocht worden. Op deze manier wil YoungGangsters zo laagdrempelig mogelijk zijn voor iedereen die nieuwsgierig is.

Dit jaar zou op Oerol 2020 de nieuwe productie van de Gangsters in premiere gaan: Cowboys & Ind**ns. Cowboys versus indianen, er is geen strijdtoneel dat zó tot de verbeelding spreekt! Je ziet het terug in meer dan tienduizend films, bij spelende kinderen op het schoolplein en in de Johan Cruijff Arena bij een concert van de Toppers. Uitstekend materiaal voor een onvervalste YoungGangsters-voorstelling met een vleugje Tarantino en een snufje Rodriguez. De makers reisden voor deze voorstelling af naar de indianenreservaten in de Verenigde Staten om verhalen te verzamelen, maar al snel stuitten ze op de vraag ‘mogen wij die verhalen, die niet van ons zijn, eigenlijk wel vertellen?’. Ze vroegen Timothy J. Eliah, faith keeper van de Berenclan van de Onyota’a:ka-stam, om samen deze moderne western te maken waarin de cowboys als vanouds hun territoriumdrift botvieren op de indianen, met een pijplijn over heilige grond en waarin alle clichés aan bod komen én onderuit worden gehaald.

“aangenaam onverwacht, walgelijk en immoreel”
– de Volkskrant

“Als bij YoungGangsters de tribune in de fik zou vliegen blijft het merendeel van de toeschouwers waarschijnlijk zitten omdat het er vast bij hoort.”
– Theaterkrant

YoungGangsters volgt de adviezen van het kabinet en het RIVM op en heeft alle activiteiten waarbij sociaal contact nodig is waar mogelijk opgeschort. Met alle festivals wordt gegekeken naar mogelijke scenario’s voor de komende maanden. 'n More is vaste productieleider van het gezelschap. 




terug
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

02-06-2020

Firebird nu offline te zien in Amsterdam

Yes! We gaan weer wat doen! Firebird van Touki Delphine vorig jaar gemist op Oerol?... lees meer


28-04-2020

Van een drukke zomer naar een lege agenda

Alweer 7 weken geleden werd ook Nederland getroffen door corona. Daar zaten we dan in de Krakeling... lees meer


Volg ons

Facebook