YoungGangsters - COWBOYS & IND**NS (2020)

YoungGangsters is een regiecollectief dat bestaat uit Lotte Bos en Annechien de Vocht. YoungGangsters maakt expressief en fysiek locatietheater. Aangedreven door een niet te stillen honger naar sensatie belicht YoungGangsters telkens een andere kant van het thema geweld. Bij de keiharde, onvoorspelbare, filmische actie-voorstellingen vol met live gevechten, spektakel en humor vliegen de bloedspetters je om de oren, terwijl je de hete adem van de zwetende acteurs in je nek voelt.


Met haar GangstersParadise strijkt YoungGangsters telkens op een bijzondere locatie in de stad neer. Deze unieke theater-arena is bar, festivalterrein en tribune in één; iedereen is hier welkom om een biertje te drinken en van het eerste deel van de voorstelling te genieten, en met een kaartje kan ook de rest van de voorstelling bezocht worden. Op deze manier wil YoungGangsters zo laagdrempelig mogelijk zijn voor iedereen die nieuwsgierig is.

Dit jaar gaat op Oerol de nieuwe productie van de Gangsters in premiere: Cowboys & Ind**ns. Cowboys versus indianen, er is geen strijdtoneel dat zó tot de verbeelding spreekt! Je ziet het terug in meer dan tienduizend films, bij spelende kinderen op het schoolplein en in de Johan Cruijff Arena bij een concert van de Toppers. Uitstekend materiaal voor een onvervalste YoungGangsters-voorstelling met een vleugje Tarantino en een snufje Rodriguez. De makers reisden voor deze voorstelling af naar de indianenreservaten in de Verenigde Staten om verhalen te verzamelen, maar al snel stuitten ze op de vraag ‘mogen wij die verhalen, die niet van ons zijn, eigenlijk wel vertellen?’. Ze vroegen Timothy J. Eliah, faith keeper van de Berenclan van de Onyota’a:ka-stam, om samen deze moderne western te maken waarin de cowboys als vanouds hun territoriumdrift botvieren op de indianen, met een pijplijn over heilige grond en waarin alle clichés aan bod komen én onderuit worden gehaald.

“aangenaam onverwacht, walgelijk en immoreel”
– de Volkskrant

“Als bij YoungGangsters de tribune in de fik zou vliegen blijft het merendeel van de toeschouwers waarschijnlijk zitten omdat het er vast bij hoort.”
– Theaterkrant

'n More is vaste productieleider van het gezelschap. 
terug
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

19-02-2020

Aan het werk voor altvioliste Esther Apituley

Begin februari zijn we ingesprongen bij de productie Lost in Silence door Esther... lees meer


23-01-2020

'n More zoekt stagiair(e) voor 2020

Ben je op zoek naar een stageplek in 2020? Heb je altijd al eens een festival of voorstelling... lees meer


Volg ons

Facebook